VABILO  NA 23. TABOR BOLNIKOV S PARKINSONOVO BOLEZNIJO

Društvo Trepetlika organizira dvakrat letno 4-dnevni izobraževalni tabor za bolnike s PB. Na njem predavajo in vodijo delavnice priznani slovenski strokovnjaki. Vodi ga dipl. medicinska sestra, specializirana za področje parkinsonizma, ga. Lidija Ocepek.

Prednost udeležbe imajo novi člani.

Obveščamo Vas, da bo  23. tabor potekal na Debelem rtiču,

od 16. do 19. aprila 2018.

 Prispevek za  člane s poravnano članarino je 100eur, nečlani plačajo polno ceno.

Prijave sprejemamo od torka, 3.4. do vključno ponedeljka, 9.4.2018 od 9-14 na društveni

telefon 01 515 10 90 oz. na društveni e-mail drustvo­_trepetlika@t-2.net .

Prisrčno vabljeni!

 

Ljubljana, 27.3.2018                                                                          Predsednica  Cvetka Pavlina Likar

 

Dragi bolniki, svojci, dragi prijatelji!

Od ponedeljka, 16. aprila  do četrtka, 19. aprila 2018 bo potekal na Debelem Rtiču  23. tabor bolnikov s Parkinsonovo boleznijo in njihovih svojcev ali prijateljev. Glede na letošnje vremenske razmere upajmo in si želimo  lepega  vreme, vsaj brez dežja. Če pa že bo, pa verjemite, ne bo nam dolgčas.

To srečanje je namenjeno pridobivanju in obnavljanju novih znanj o parkinsonovi bolezni, o različnih metodah zdravljenja, tako z zdravili, ki jih prejemate, kot z ostalimi metodami zdravljenja, druženju in izmenjavi mnenj. Vemo, da več ko vemo o svoji bolezni, laže premagujemo ovire, ki se pojavljajo v vsakodnevnem življenju. Zavedati se moramo, da smo z več znanja in izkušenj sposobni razvijat, skupaj s svojimi bližnjimi, pozitiven odnos do bremena razmeroma hude, kronične bolezni.

Ker bomo poleg teoretičnega znanja pridobivali tudi praktične vaje, vzemite s seboj  udobna oblačila in obutev,predvsem pa veliko dobre volje, optimizma in pozitivne energije.

Začeli bomo v ponedeljek ob 17.30 uri z uvodnim pogovorom s prof. Pirtoškom, potem pa vsak dan dopoldne  med 9. in 12.15 uro ter popoldne med 14.30 in 18.00 uro predavanja in razne fizične aktivnosti. Seveda bomo med predavanji imeli tudi kratke pavze. Zaključek tabora bo v četrtek, 19. aprila po kosilu.

Sprehodili se bomo čez večino poglavij o parkinsonovi bolezni, ki naj bi jih poznal bolnik in njegov skrbnik. Natančen urnik boste prejeli  na taboru.

Z vami bom preživela vse dni tabora in veselim se druženja z vami!                                                                                      Lidija Ocepek, dipl.med.ses.

Shares
Share This