Pozdravljeni,

nadaljujemo z utečenimi spletnimi delavnicami. Z oktobrom je zopet na voljo plesno gibalna delavnica z mag. Iryno Stankovič in sicer dvakrat tedensko ter nova delavnica gibalne vadbe pod vodstvom diplomiranega fizioterapevta Nejca Filipčiča.

Vabljeni torej vsi, da nadaljujete oziroma se na novo prijavite in poizkusite SPLETNE VADBE. Potekale bodo:

  • PONEDELJEK,     med 17.00 in 18.00 Thai chi
  • TOREK,                med 17.00 in 18.00 Pilates
  • SREDA,                med 17.00 in 18.00 Plesno gibalna delavnica
  • ČETRTEK,            med 16.00 in 17.30 Psihoedukativna delavnica
  • ČETRTEK,            med 18.00 in 19.00 Gibalna delavnica
  • PETEK,                 med 17.00 in 18.00 Plesno gibalna delavnica

Vsi, ki ste se delavnic že udeleževali, boste po utečenem postopku na dan delavnice prejeli na svoj elektronski naslov povezavo do nje. Kdor bi se želel priključiti na novo, pa  se samo prvič prijavi  na društven mail: drustvo_trepetlika@t-2.net, nato boste povabilo dobivali avtomatično vsak teden na dan izbrane oziroma izbranih delavnic.

Kljub temu, da se bomo na teh delavnicah  videvali “samo” preko spleta pa vas spodbujamo, da se držite vseh ukrepov, da se obnašate samozaščitno ter upoštevate navodila NIJZ ter nevrologov. Le tako bomo premagali sedanjo situacijo in se bomo lahko srečevali tudi na naših srečanjih “v živo.”

Sporočilo nevrologa dr. Georgijevega, :

Spoštovani,

Nahajamo se v četrtem valu epidemije z virusom Sars Cov2 Covid-19. Kljub prizadevanjem zdravstvenih delavcev, je trenutna precepljenost prebivalstva nizka. Nizka precepljenost je nevarna za vse prebivalce Slovenije, posebej pa za necepljene, ki tvegajo hujši potek bolezni ob okužbi z virusom. To še posebej velja za kronične, starejše bolnike, v katero sodijo tudi pacienti s Parkinsonovo boleznijo. Po našem mnenju, bi morala biti cepljena vsaka odrasla oseba s Parkinsonovo boleznijo, ki izpolnjuje splošne zdravstvene kriterije za cepljenje. Vemo, da so cepiva proti Sars Cov2 Covid-19 varna za ljudi s Parkinsonovo boleznijo in, da cepiva ne spremenijo potek bolezni, lahko pa rešijo življenja.

Zato vas pozivamo k čim številčnejšim cepljenjem.

Doc. dr. Dejan Georgiev, dr.med.

KOBŽ, NK, UKCL

Shares
Share This