Spoštovani,

izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj, strokovnjakinja za spanje, nas skupaj s skupaj s certifikacijsko hišo Bureau Veritas vabi, da se ob svetovnem dnevu spanja, ki bo potekal 19.3. 2021 pod okriljem Svetovne zveze za spanje udeležimo brezplačnega webinarja o pomenu spanja v času epidemije Covid-19. Gre za prvega v seriji treh brezplačnih spletnih seminarjev, ki bodo marsikomu olajšali stres in slabo počutje v času Covid epidemije.

Prvi dogodek so strokovno pripravili v Centru za motnje spanja in bo potekal v četrtek, 18.3.2021 ob 14. uri. Trajal bo 45 minut. Prijavo na prvi seminar izvedete preko sledeče povezave: Zanima me prijava na dogodek

Zaradi globalne zdravstvene in gospodarske krize v času epidemije Covid-19 smo se namreč znašli v negotovi situaciji. Ena izmed najpogostejših težav po celem svetu v lanskem letu je bil povečan pojav kronične nespečnosti, ki je v splošni populaciji poskočila kar na 40%. Na porušeno spanje je še dodatno vplivalo delo in šolanje od doma, saj je povečana izpostavljenost svetlobi računalniških zaslonov in posledično zmanjšana telesna aktivnost še dodatno porušila ritem spanja in budnosti.

Predavateljici bosta poudarili pomen dobrega spanja v težkih časih epidemije in vas razveselili z nasveti za mirne in naspane noči. Spanje je zelo pomembno, je ena izmed osnovnih človekovih potreb po Maslowu, ki mora biti zadovoljena za osnovno preživetje. Pomanjkanje tega lahko dolgoročno pusti neprijetne in zdravju škodljive posledice. Pridružite se nam in z vami bosta podelili nekaj nasvetov za miren spanec in odpravo težav na tem področju.

Zakaj je pomembno da v času epidemije spimo dobro? Je res, da nas dobro spanje ščiti pred okužbami, izboljša naše počutje in delovno storilnost?

O PREDAVATELJICAH

Izr. Prof. dr. Leja Dolenc Grošelj, dr. med. specialistka nevrologije in klinična nevrofiziologinja, evropska ekspertinja za medicino spanja.
Center za motnje spanja
Izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj dr. med. specialistka nevrologije in klinična nevrofiziologinja, evropska strokovnjakinja za medicino spanja.

Doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med. specialistka nevrologije in klinična nevrofiziologinja, evropska ekspertinja za medicino spanja.
Center za motnje spanja
Doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar je specialistka otroške nevrologije in specialistka pediatrije, ki se že več kot 20 let ukvarja s proučevanjem spanja in motenj spanja, prvenstveno pri otrocih. Ima tudi naziv evropskega eksperta na področju medicine spanja.

Organizatorji:

Organizatorji webinarja
Shares
Share This