Spoštovani

V lanskem, junijskem glasilu Trepetlika smo objavili sestavek, v katerem smo vas seznanili z našim interesom, da  organiziramo podporno skupino za bolnike mlajše od 55 let z diagnosticirano Parkinsonovo boleznijo. Kajti poleg zdravstvene predstavlja diagnoza kronične bolezni z omejitvijo gibljivosti pri mlajšem človeku tudi specifično socialno problematiko. Spopadanje z manjšo delazmožnostjo, vprašanjem invalidske upokojitve, psihična obremenitev pri soočanju z diagnozo, vpliv kronične bolezni na partnerske in družinske odnose itd. so področja, ki so mlajšemu bolniku svojevrstna. Redkost zgodnjega nastopa nevrodegenerativne bolezni pa takega bolnika lahko osami  brez enostavne možnosti povezovanja z drugimi, ki živijo s podobnimi težavami. Pod okriljem rednih srečanj v Društvu Trepetlika bomo ponudili predvsem prostor za strokovno voden skupinski pogovor, povezovanje, iskanje rešitev za skupne probleme,  izmenjavo idej. Po potrebi bi se sporadično vključevali v pogovor tudi strokovnjaki s področja nevrologije, prava, zdravstva, športa itd.

Našo namero smo v septembru izpeljali z dvodnevnim srečanjem na Debelem rtiču. V marcu smo načrtovali naslednje dvodnevno srečanje, ki pa je zaradi situacije s koronavirusom odpadlo. Z veseljem vam sporočamo, da smo uspeli  srečanje prestaviti na junij.

Večina  mladih članov društva je tako že dobilo vabilo, vse ostale, ki ste  mlajši od 55 let in se nam želite pridružiti pa vabimo, da se nam  javite  preko elektronskega naslova Društva Trepetlika: drustvo_trepetlika@t-2.net

Srečanje podpira Ministrstvo za zdravje, ki je tudi sofinancer.

VABILO Mladi 2-3.6.2020_zv
Shares
Share This