11. aprila, svetovnega dneva Parkinsonove bolezni, že drugo leto zapored ni bilo mogoče obeležiti z dogodkom v živo. Ob tej priložnosti smo se v Društvu Trepetlika letos odločili organizirati prvo tovrstno spletno srečanje za vse naše člane in zainteresirano javnost.

Med enournim spletnim dogodkom je o aktualnih temah v zvezi s Parkinsonovo boleznijo in društvom najprej spregovorila naša dolgoletna predsednica Cvetka Pavlina Likar. Z nami je podelila svoj pogled na dosežene uspehe, trenutno stanje, prihajajoče izzive in načrte.

Mirjam Martini Gnezda, vodja projektov, je nato povedala nekaj več o tem, kako smo izvajali društvene aktivnosti v korona času. Kljub omejitvam smo nekaj dogodkov izpeljali “v živo” , predvsem pa smo uspešno uvedli spletne delavnice, ki potekajo vsak dan v tednu in so dobro obiskane. Kljub koroni smo uspeli posneti dokumentarni film, gostiti novinarsko konferenco ter izdati dve številki Trepetlike ter s tem izobraževati članstvo ter splošno javnost.

V nadaljevanju sta mag. psihologije Miša Bakan in mag. pomoči z umetnostjo Iryna Stankovič izpeljali praktični delavnici na temo umetnosti pri obolelih s PB. Z njima sta nam pokazali, kako koristne in dobrodošle so lahko spletne delavnice. Opažamo, da so dobro obiskane, njihova priljubljenost pa tudi med starejšimi narašča.

Dogodka ste se udeležili v velikem številu, saj se vas je pridružilo okoli 100.

Ogledate si ga lahko ogledate v videoposnetku, ki vam je na voljo na naslednji povezavi: Spletni delavnica v počastitev svetovnega dneva Parkinsonove bolezni 2021

Pri izvedbi dogodka so nas podprli Ministrstvo za zdravje in donatorji.

Shares
Share This