Z veseljem vam sporočamo, da nadaljujemo naša redna tedenska srečanja preko spleta. Mnogi izmed vas so se srečanj v prvi polovici leta z veseljem udeleževali, o tem si lahko preberete v junijski Trepetliki.

Vabljeni torej vsi, da nadaljujete oziroma se na novo prijavite in poizkusite SPLETNE VADBE. Potekale bodo:

  • PONEDELJEK, med 17.00 in 18.00 Thai chi
  • TOREK, med 17.00 in 18.00 Pilates
  • ČETRTEK, med 16.00 in 17.30 Psihoedukativna delavnica

Srede in petki so bili v prvi polovici leta rezervirani za plesno/gibalne delavnice. Z njimi bomo nadaljevali oktobra, pravočasno vas bomo obvestili.

Na delavnice se je potrebno prijaviti samo prvič in sicer na društven mail: drustvo_trepetlika@t-2.net. Na dan delavnice boste nato prijavljeni na svoj elektronski naslov vsakič dobili povezavo na spletno delavnico.

Kljub temu, da se bomo na teh delavnicah  videvali “samo” preko spleta pa vas spodbujamo, da se držite vseh ukrepov, da se obnašate samozaščitno ter upoštevate navodila NIJZ ter nevrologov. Le tako bomo premagali sedanjo situacijo in se bomo lahko srečevali tudi na naših srečanjih “v živo.”

Tokrat objavljamo sporočilo dr. Georgijevega:

Spoštovani,

Nahajamo se v četrtem valu epidemije z virusom Sars Cov2 Covid-19. Kljub prizadevanjem zdravstvenih delavcev, je trenutna precepljenost prebivalstva nizka. Nizka precepljenost je nevarna za vse prebivalce Slovenije, posebej pa za necepljene, ki tvegajo hujši potek bolezni ob okužbi z virusom. To še posebej velja za kronične, starejše bolnike, v katero sodijo tudi pacienti s Parkinsonovo boleznijo. Po našem mnenju, bi morala biti cepljena vsaka odrasla oseba s Parkinsonovo boleznijo, ki izpolnjuje splošne zdravstvene kriterije za cepljenje. Vemo, da so cepiva proti Sars Cov2 Covid-19 varna za ljudi s Parkinsonovo boleznijo in, da cepiva ne spremenijo potek bolezni, lahko pa rešijo življenja.

Zato vas pozivamo k čim številčnejšim cepljenjem.

Doc. dr. Dejan Georgiev, dr.med.

KOBŽ, NK, UKCL

 

Shares
Share This