11. aprila obeležujemo svetovni dan Parkinsonove bolezni.

Že drugič zapored ga zaradi epidemije ne bomo obeležili v živo. Načrtovali smo 1.državno prvenstvo parkinsonikov v namiznem tenisu v Mariboru, kar je bilo objavljeno tudi na naši spletni strani. Kot nadaljevanje prvenstva smo želeli  izpeljali srečanje s programom za člane iz vse Slovenije. Takoj ko bo mogoče, bomo prvenstvo in srečanje izpeljali, pravočasno boste obveščeni.

Naša spletna delovanja v počastitev svetovnemu dnevu PB pa so:

  • Objavljamo “spalne” zgodbe obolelih, ki govorijo o njihovem spanju ter članek strokovnjakinje za spanje dr. Leje Dolenc Grošelj.
  • Po spletu bomo v četrtek, 15.4.2021 ob 17 uri imeli enourno delavnico, ki bo vsebovala nagovor predsednice ter se bo dotaknila skozi gibanje in razmišljanje teme Ustvarjalnost pri osebah s Parkinsonovo boleznijo. Povezavo do srečanja bomo objavili v sredo, prisrčno vabljeni.
  • Po spletu bomo konec aprila oziroma začetek maja izvedli tudi spletno srečanje, v katerem bosta svoje dolgoletne izkušnje z nami delili dve strokovnjakinji s področja obravnave PB. O datumu boste obveščeni.
  • Obiskali bomo predsednico Zdravniške zbornice(4 bolniki, predsednica ter nevrolog Zvezdan Pirtošek) in ji predstavili društvo ter probleme, s katerimi se srečujemo.
  • Vsem novinarjem, katerih naslove imamo, smo poslali izjavo za javnost, nekateri so, drugi še bodo pripravili prispevke, s katerimi bomo skupaj osveščali javnost. Vse prispevke bomo objavili/delili na naši spletni in FB strani.
  • V sodelovanju z obolelimi smo izdelali smo plakat  PB ter miselni oblak o Parkinsonovi bolezni, oboje objavljeno na naših straneh.
  • Vse članom izvršnega in regijskega odbora smo dali pooblastilo, da lahko nastopajo v medijih.

 

Shares
Share This