Nalagam dogodke

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Naj prostovoljec leta 2011

14. junija 2012 od 12:00 do 20:00

14. junija je na Brdu pri Kraju potekal dogodek “Naj prostovoljec leta 2011” pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, dr. Danila Türka. Dogodka se je udeležila tudi naša članica in ob tem zapisala sledeče besede:

Lep pozdrav,

žal moja informacija ne bo popolna, ker nisem mogla ostati do konca prireditve. “Gospod Parkinson” je bil slabe volje in po slabi uri spremljanja podeljevanja priznanj prostovoljcem leta in kulturnega programa v prepolni dvorani sem nenadoma postala povsem toga (zmrznila sem) in z največjo težavo mi je uspelo priti do naslonjača v preddverju. Tam mi je težave povzročalo še hudo zategovanje hrbtnih mišic in odleglo mi je šele potem, ko so tablete (večja doza kot navadno) začele delovati. Trajalo je kakih 20 minut, prireditve pa še ni bilo konec. Ko sem si nekoliko opomogla, sem odšla, ker je v zadnjem času moja PB postala nepredvidljiva in nisem bila prepričana, da bom z avtom uspela priti domov.
Oba gostitelja – g. predsednik in njegova žena sta seveda bila na prireditvi, kot gost pa tudi Andrej Vizjak. Prejemnikov priznanj ne morem naštevati, bilo pa je zelo lepo videti množico mladih, ki sodelujejo v najrazličnejših prostovoljnih dejavnostih in se zavzemajo za čim boljše medgeneracijsko sodelovanje. Prostovoljstvo se vse bolj uveljavlja že v osnovni šoli, da ne govorim o strejših generacijah. Dvorana je bila popolnoma zasedena.
Znancev z Gorenjske sicer nisem videla, bilo pa je zelo veliko Štajercev, Korošcev, Dolenjcev…, skratka, bili so od vsepovsod.
Kaj si mislim o prireditvi? Lepo, da kdo “z vrha” podpira prostovoljstvo, saj v današnjih razmerah sicer sploh ne bi preživeli, a kaj, ko navadno ostane le pri lepih besedah in pohvalah. Vsekakor je to, da jih nekdo pohvali in jih predstavi širšemu občinstvu, za mlade že dovolj velika motivacija za nadaljnje delo, starejšim pa da neko zadovoljstvo oz. zadoščenje.

Ljuba Brajnik

Podrobnosti

Datum:
14. junija 2012
Čas:
12:00 do 20:00
Kategorija dogodkov:

Prizorišče

Brdo pri Kranju
Predoslje 39
Kranj, 4000 Slovenija
+ Google zemljevidi