Skupina za samopomoč sopotnikov oz. skrbnikov, ki deluje v okviru društva Trepetlika se je na prvem virtualnem srečanju preko zoom aplikacije srečala v sredo 03.11.2021 ob 17.00 uri. Srečanja se je  udeležilo  8 sopotnikov oz. skrbnikov.

V prvem delu so se predstavili vsi udeleženci. Beseda je tekla o tem kako se vsak posameznik sooča s tem nepovabljenim gostom. Na kratko smo se dotaknili tudi prehrane in prehranskih dopolnilih. V kašnem od naslednjih srečanj bomo več časa namenili prav tej temi.

Odločili smo se tudi, da bomo srečanja organizirali 1x mesečno in sicer prvo sredo v mesecu ob 18.00 uri. Dogovorili smo se torej, da bomo naslednje virtualno srečanje preko ZOOM organizirali v sredo, 01.12. ob 18.00 uri .

Vsi prisotni smo se strinjali, da bomo na to srečanje povabili strokovnega vodjo zdravstvene nege in oskrbe KOBŽ  Roberta Rajnarja, mag. zdr. nege.  Skupaj z njim bomo spregovorili o odnosu med skrbnikom in obolelim, o sprejemanju in dojemanju bolezni, strahom in čustvi, s katerimi se srečujemo, kakšen pristop in način komunikacije je najbolj primeren.

Vabljeni torej, da se nam prvo sredo v decembru pridružite!

Vsi, ki še niste v naši skupini, se prvič prosim prijavite. To storite tako, da pišete na društven e naslov: drustvo_trepetlika@t-2.net. Na naslednje srečanje boste nato povabljeni vsak mesec brez predhodne prijave.

Lepo vas pozdravljam, Meta Stošicki

Shares
Share This