Dragi člani in članice Društva Trepetlika

Kar dolgo sem razmišljala, ali naj se oglasim v tem nepredvidenem obdobju corone, ko morate biti predvsem doma in paziti, da poleg parkinsona ne dobite še covid 19, ki je lahko za vas usoden.

Opazili ste že, da smo morali odpovedati Zbor članov, srečanje “Trli bomo orehe”. Odpadla bo Nacionalna konferenca o parkinsonovi bolezni, ki smo jo pripravljali skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in s strokovnjaki s področja obravnave PB. Na njej bi sodelovalo tudi nekaj oseb, obolelih s PB, ki bi predstavile bolezen s svoje strani in opozorile na problematiko, ki jih spremlja ob bolezni. Odpadel bo simpozij o PB v Mariboru, Tabor za nove člane na Debelem rtiču. Naši proslavi ob  obeležitvi 30 letnice delovanja, ki je načrtovana  v maju, ne kaže dobro.

Dobro pa je, da so se na našo prošnjo oziroma tudi samoiniciativno odzvali strokovnjaki s področja obravnave PB, s katerimi dobro sodelujemo že vrsto let. Pripravljeni so vam pomagati z nasveti, zato stalno spremljajte našo spletno stran https://www.trepetlika.si/ in facebook stran Drustvo Trepetlika.

Delo v društvu kljub težavam ni zastalo. Z Mirjam vsak dan po skypu  pripravljava prijave na različne projekte. Eden izmed njih je evropski, kjer sodelujemo s Španci, Portugalci in Italijani. Ali bomo uspeli, seveda ne vemo, upamo, da nam “rata”. Pri tem projektu, seveda, če uspemo, bomo potrebovali predvsem vaše sodelovanje in se ga že vnaprej veselimo.

Rada bi vas seznanila še s poslovanjem Društva Trepetlika v letu 2019. Obravnavali so ga izvršni, regijski in nadzorni odbori. V letu 2019 smo izvedli vse naloge, za katere smo prejeli sredstva. Še več; z vašo podporo in sodelovanjem smo izvedli vrsto aktivnosti, ki jih predhodno nismo načrtovali. Tudi s sredstvi smo  poslovali dobro. Tako nameravamo nadaljevati tudi v bodoče.

Ob tej priliki se prav lepo zahvaljujem vsem strokovnjakom, ki so nam pomagali in z nami sodelovali v letu 2019 ter že prej in vem, da bodo tudi v prihodnje.

Posebna zahvala vsem vodjem enot in članom izvršnega odbora ter strogemu nadzornemu odboru, katerega poročilo si lahko ogledate na spletni strani.

Hvala lepa tudi vsem vam, člani in članice društva, ki pomagate z vašimi idejami, spodbudami, ki pridno sodelujete pri anketah in raziskavah, se vsakič podpišete na liste prisotnosti in pridno izpolnjujete evalvacijske liste.

Vse dobro in kmalu zopet nasvidenje!

Predsednica društva Cvetka Pavlina Likar

Telefonsko podporo vam v času epidemije nudijo : Parkinsonska sestra Lidija Ocepek, prof. dr Zvezdan Pirtošek, klinična psihologinja Helena Lukanin magistrica psihologije Miša Bakan. Vaša vprašanja lahko pisno zastavite prim. Dušanu Flisarju. Urnike in telefonske številke dobite na naši spletni in FB strani. Mirjam Martini Gnezda in Cvetka Pavlina Likar sva prisotni na skypu od pon. do petka od 9-9.30 ure.

Shares
Share This