VTISI IZ 3. SVETOVNEGA PRVENSTVA IGRALCEV NAMIZNEGA TENISA, OBOLELIH S PARKINSONOVO BOLEZNIJO,  PULA OD 12. DO 16. OKTOBRA 2022

Od 12. do 16.oktobra 2022 je v Puli potekalo 3. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za bolnike s Parkinsonovo boleznijo. Tekmovalci so bili odlični in tudi uspešni. Uspešnost pa se ne šteje samo v medaljah, ki smo jih dobili, ampak v srčnosti, čudovitem druženju in v energiji, ki je bila med nami. Tekmovalci in navijači, smo bili kot ena družina. Vsi za enega eden za vse. Z besedami se ne da opisati vseh doživetij, zato si oglejte fotografije, ki so zelo zgovorne. Poglejte si te obraze, ki žarijo, ljudi, ki se trudijo za zmago. Pa vendar znajo prenesti tudi poraz v igri, saj vedo, da je veliko bolj važno, da smo skupaj, da se gibljemo in da smo stkali tudi prava prijateljstva. Ves čas je bila prisotna skrb drug za drugega, strpnost in toleranca je bila odlična. Da ne govorim o trenerju Gregorju. Za vsakega igralca je trepetal, ga vzpodbujal, mu dajal nasvete med igro, tekal od ene do druge mize, skrbel kam naj gredo navijači….. Enkrat je rekel, da sedaj razume, zakaj trenerje zadene kap. Upamo, da bo še dolgo hodil z nami in nam pomagal.

Skratka, bilo je več kot odlično ! Mirjam Šprohar

 

V majhnem številu oseb s Parkinsonovo boleznijo iz Slovenije se moramo pohvaliti tudi z medaljami. Med nami sta bili dve dami, Biserka Muršec in Danica Kocbek, ki sta prejeli bronasti medalji v dvojicah, Biserka Muršec je bila bronasta v posameznicah, med nami pa je bil tudi najboljši udeleženec svetovnega prvenstva Marjan Vitanc, ki je v dvojicah skupaj s tekmovalcem iz Malte dobil zlato medaljo in bil tudi zlat posameznik. Vsem štirim iskreno čestitamo, seveda smo pa posebej ponosni na našega zmagovalca Marjana, ki nas je s svojo mirnostjo, osredotočenostjo presenetil, kljub temu da mu bolezen ne prizanaša. Žal nam je, da se zaradi bolezni prvenstva ni mogel udeležiti pobudnik igranja namiznega tenisa, mag. Vinko Kurent, ki ga vsi udeleženci prav lepo pozdravljamo in si želimo, da se čimprej vrne v naše vrste. Lahko smo ponosni, da smo v okviru društva Trepetlika, uspeli pridobiti za igranje namiznega tenisa precejšno število oseb s Parkinsonovo boleznijo in smo veseli, da je v bistvu PingPong uspešna terapija pri obvladovanje te težke nevrodegenerativne bolezni. Uspehi, tako tistih, ki so samo tekmovali, kot naših dobitnikov medalj, nas spodbujajo, da s to terapijo nadaljujemo.

Kot predsednica društva, sem ponosna na vse tekmovalce in še posebej na našega simpatičnega, brkatega,  zlatega Marjana.

Predsednica društva Trepetlika, Cvetka Pavlina Likar

 

Čestitke tudi v imenu  parkinsonske sestre,  Lidije Ocepek!

 

SPONZORJI in DONATORJI

 

GALERIJA SLIK